Mestrado em Agronomia
URI Permanente para esta coleção
Nível: Mestrado Acadêmico
Ano de início: 2004
Conceito atual na CAPES: 4
Ato normativo: Mestrado - Reconhecido Port. MEC 609, de 14/03/2019, DOU 18/03/2019, parecer 487/2018).
Periodicidade de seleção: Semestral
Área(s) de concentração: Produção Vegetal
Url do curso: https://producaovegetal.ufes.br/pt-br/pos-graduacao/PPGA/detalhes-do-curso?id=1427
Navegar
Navegando Mestrado em Agronomia por Autor "Amaral, José Augusto Teixeira do"
Agora exibindo 1 - 9 de 9
Resultados por página
Opções de Ordenação
- ItemAclimatação e adubação de mudas micropropagadas do abacaxizeiro Gold no sul do Estado do Espírito Santo(Universidade Federal do Espírito Santo, 2007-02-26) Bregonci, Izaias dos Santos; Reis, Edvaldo Fialho dos; Coelho, Ruimário Inácio; Schmildt, Edilson Romais; Costa, Aureliano Nogueira da; Amaral, José Augusto Teixeira doThis work was carried at the Centro de Ciências Agrárias da Universidade Federal do Espírito Santo, located in Alegre city, Brasil. The objective was to evaluate the growth of the of the Pineapple plantlets micropropagated [Ananas comosus (L.) Merrill c
- ItemCafé conilon em sombreamento com pupunheira(Universidade Federal do Espírito Santo, 2007-02-26) Brum, Vítor José; Reis, Edvaldo Fialho dos; Jesus Júnior, Waldir Cintra de; Amaral, José Augusto Teixeira do; Ferrão, Romário Gava; Amaral, José Francisco Teixeira doThe current work aimed to study the intercropping system effect of the peach palm plants (Bactris gasipaes Kunth) on phenologyc and agronomic aspects of the conilon coffee (Coffea canephora Pierre ex Froenher var. EMCAPA 8131). The experiment was led, in
- ItemComportamento de grupos de clones de café Conilon, selecionados no norte, na região sul do Estado do Espírito Santo(Universidade Federal do Espírito Santo, 2010-08-18) Rodrigues, Wagner Nunes; Ferrão, Romário Gava; Ferrão, Maria Amélia Gava; Tomaz, Marcelo Antônio; Miranda, Fábio Demolinari de; Amaral, José Augusto Teixeira doCoffee is one of the agribusinesses that have the largest social and economic importance. Brazil stands as the world biggest producer and the State of Espírito Santo is the second largest national producer of coffee, accounting for approximately 70% of th
- ItemDesenvolvimento de cinco porta-enxertos cítricos e do enxerto variedade folha murcha em ambientes com diferentes níveis de sombreamento(Universidade Federal do Espírito Santo, 2011-12-22) Martins, Madles Queiroz; Lopes, José Carlos; Coelho, Ruimário Inácio; Amaral, José Augusto Teixeira doThe variation in light intensity on plants species can lead to different responses in their physiological, biochemical, anatomical and growth. The objective of this study was to evaluate the influence of environments with different levels of shading in th
- ItemInfluência do alumínio na qualidade fisiológica e sanitária de sementes de duas espécies de café(Universidade Federal do Espírito Santo, 2008-02-20) Macedo, Célia Maria Peixoto de; Amaral, José Augusto Teixeira do; Lopes, José Carlos; Fonseca, Aymbiré Francisco Almeida da; Amaral, José Francisco Teixeira do; Jesus Júnior, Waldir Cintra deIt was aimed in this work to evaluate the influence of the aluminum in the physiologic and sanitary quality of seeds of two coffee species of the Genetic Improvement Program of the species Coffea arabica L. and Coffea canephora Pierre. Froehner of Espírit
- ItemInfluência do espaçamento e densidade de hastes em café conilon conduzido com a poda programada de ciclo(Universidade Federal do Espírito Santo, 2011-03-29) Verdin Filho, Abraão Carlos; Ferrão, Romário Gava; Ferrão, Maria Amélia Gava; Tomaz, Marcelo Antônio; Fonseca, Aymbiré Francisco Almeida da; Amaral, José Augusto Teixeira do; Reis, Edvaldo Fialho dosProper management through the use of new techniques has been paramount to the success of good productivity in the coffee culture conilon. Aiming to improve the information management now in place for the culture, related to the spacing of plants in the ar
- ItemInfluência dos diferentes processos de pós-colheita na agregação de valor do café conilon(Universidade Federal do Espírito Santo, 2011-06-29) Teixeira, Marcos Moulin; Reis, Edvaldo Fialho dos; Ferrão, Maria Amélia Gava; Amaral, José Augusto Teixeira do; Ferrão, Romário Gava; Amaral, José Francisco Teixeira doThe Espírito Santo State emerges as the largest producer of conilon coffee, contributing with 72% of national production. Innovative production technologies were developed and refined by the Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão R
- ItemMiniestaquia na propagação da jabuticabeira (Plinia sp.)(Universidade Federal do Espírito Santo, 2015-02-20) Cabanez, Patricia Alvarez; Coelho, Ruimário Inácio; Alexandre, Rodrigo Sobreira; Amaral, José Augusto Teixeira doThe sexual propagation remains the main method used in the production of seedlings for jabuticaba tree (Plinia spp.) Which results in long juvenility presented by plants obtained with early production may occur in up to 14 years. For these species have no
- ItemRespostas morfogênicas ex vitro do mamoeiro Golden e in vitro do mamoeiro Tainung 01(Universidade Federal do Espírito Santo, 2008-07-10) Barros, Fabíola Lacerda de Souza; Schmildt, Edilson Romais; Gontijo, Andréia Barcelos Passos Lima; Amaral, José Augusto Teixeira do; Coelho, Ruimário InácioThe experiments were carried out in vivo and in vitro having of the objective the assexual reproduction of the papaya tree (Carica papaya L.). The experiment in vivo was accomplished with to cultivate Golden, of the group Sole, in commercial farming with